HomeCultuurActeur Alec Baldwin schiet vrouw dood op filmset

Acteur Alec Baldwin schiet vrouw dood op filmset

Er is niemand aangehouden voor het incident. Wel zijn de opnames voor de film voorlopig stilgelegd.

“Het is laat in de avond hier, dus het nieuws zal zich in de komende uren ontwikkelen. De eerste reacties hier zijn vooral: wat een ongelofelijke samenloop van omstandigheden. En vanuit conservatieve hoek komt commentaar omdat Baldwin zich altijd zeer tegen vuurwapenbezit heeft geuit.”

Trump

Alec Baldwin brak eind jaren 80 door in films als Beetle Juice en The Hunt for the Red October. Later speelde hij op tv een hoofdrol in de comedyserie 30 Rock en werd zijn persiflage van Donald Trump voor de sketchshow Saturday Night Live wereldberoemd.

In de film Rust speelt hij een outlaw die zijn kleinzoon uit de gevangenis haalt nadat die per ongeluk iemand heeft gedood.

Het is niet de eerste keer dat er iets misgaat met een vuurwapen op een filmset: in 1993 werd acteur Brandon Lee, de zoon van Bruce Lee, doodgeschoten op de set van de film The Crow. Het pistool had geladen moeten zijn met losse flodders, maar er bleek een kogel in het wapen te zitten.

“Niemand zou gewond mogen raken door een kogel op een filmset”, reageerde Shannon Lee, de zus van acteur Brandon Lee op het incident op de filmset in New Mexico.

Op Twitter spreekt ze haar medeleven uit:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

spot_img