Acteur Bruce Willis lijdt aan vorm van dementie

0
35
Bruce Willis in 2019

NOS Nieuws

De Amerikaanse acteur Bruce Willis lijdt aan dementie, heeft zijn familie bekendgemaakt. Hij stopte vorig jaar met acteren vanwege de taalstoornis afasie. Nu is ook frontotemporale dementie (FTD) vastgesteld. Vooral mensen tussen de 40 en 60 jaar krijgen deze vorm van dementie.

De levensverwachting voor iemand die aan FTD lijdt is volgens Alzheimer Nederland gemiddeld zes tot acht jaar na de diagnose.

“Helaas zijn problemen met communicatie slechts één symptoom van de ziekte waar Bruce mee te maken heeft”, schrijft zijn familie. “Hoewel het pijnlijk is, is het een opluchting dat we eindelijk een heldere diagnose hebben.”

Aandacht voor dementie

Met het naar buiten brengen van de diagnose wil de familie meer aandacht vragen voor de ziekte. “We weten zeker dat Bruce – als hij dat nog had gekund – wereldwijde aandacht zou vragen en verbondenheid zou willen tonen met mensen die ook met deze slopende ziekte te maken hebben”, vervolgt zijn familie.

De 67-jarige Willis was in zijn carrière te zien in meer dan zeventig films, waaronder de actiefilmreeks Die Hard, Pulp Fiction, Armageddon en The Sixth Sense. Hij won in 1987 een Golden Globe en een Emmy Award voor zijn rol in de televisieserie Moonlighting. Assassin, de laatste film waaraan hij meewerkte, is waarschijnlijk dit jaar te zien.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here