Acteur Julian Sands al bijna week vermist na wandeltocht in Californië

0
34

EPA

NOS Nieuws

De Britse acteur Julian Sands wordt al vijf dagen vermist. De 65-jarige acteur, bekend van onder meer de film A Room with a view en de serie 24, is vrijdag door zijn vrouw als vermist opgegeven. Lokale autoriteiten zeggen tegen Amerikaanse media dat hij niet is thuisgekomen na een wandeling in een bergachtig gebied in de buurt van Los Angeles, waar de acteur sinds enkele jaren woont.

Reddingswerkers hebben vrijdag meteen een zoekactie opgetuigd, maar moesten die al snel staken vanwege de slechte weersomstandigheden. Daardoor was er kans op lawines en waren de wandelpaden slecht begaanbaar. Wel is er gezocht met helikopters en een drone. Zodra de weersomstandigheden het toelaten, gaat ook de zoektocht op de grond weer verder, melden Amerikaanse media.

Sands was gaan wandelen in het Baldy Bowl-gebied, een populair skioord dat ook in trek is bij klimmers en wandelaars. De lokale autoriteiten hadden donderdag nog gewaarschuwd dat het er gevaarlijk kon zijn vanwege de hevige regenval en zware sneeuwval van de afgelopen tijd in de regio.

Films en series

Sands is onder meer bekend van de met een Oscar bekroonde film A room with a view uit 1985, waarin hij samen met Helena Bonham Carter de hoofdrol vertolkte. De Brit speelde in 1989 ook een rol in de thriller Warlock en het vervolg Warlock: the armageddon.

Recenter speelde Sands onder meer de rol van de Russische terroristenleider Vladimir Bierko in de succesvolle televisieserie 24. In 2019 was hij te zien in de korte Netflix-serie What/If.

In totaal heeft de acteur aan meer dan 120 films en series meegewerkt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here