Afke Boven nieuwe presentator NOS Journaal, volgende maand eerste uitzending

0
65

Het NOS Journaal heeft een nieuwe presentator: Afke Boven. Volgende maand presenteert ze haar eerste uitzending.

De 41-jarige Boven komt van Ameland en woont in Drenthe. Na haar opleiding aan de Hogeschool voor Journalistiek in Zwolle was ze redacteur bij een groot aantal, voornamelijk commerciële, tv-programma’s. De afgelopen acht jaar werkte ze voor Omrop Fryslân. Daar was ze eindredacteur, verslaggever en presentator. In 2017 maakte ze de documentaire Niet dromen, maar doen, over de Friese Grammy-winnares Femke Weidema.

Een klein jaar geleden begon ze als eindredacteur van het NOS Journaal Regio, het dagelijkse journaal op NPO 2 met nieuws van de regionale omroepen. “Als journalist is de NOS voor mij dé plek waar je wilt zijn. Het harde werken van de redactie, ook met onder anderen producers en technici, komt samen in de uitzendingen. Daar ben ik met ongelofelijk veel plezier onderdeel van. En nu mag ik ook nog het team van presentatoren versterken. Ik voel me enorm vereerd met het vertrouwen dat ik van de NOS krijg”, zegt ze.

Hoofdredacteur Marcel Gelauff van NOS Nieuws zegt dat Boven het vanzelfsprekende gezag heeft dat past bij een presentator van het NOS Journaal. “Ze zal de kijker op een prettige en vanzelfsprekende manier langs het nieuws leiden”, zegt hij.

Met haar komst is het team presentatoren van het NOS Journaal weer compleet. Presentator Astrid Kersseboom vertrok onlangs naar het NOS Radio 1 Journaal en Amber Brantsen naar Viaplay.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here