HomeCultuurAssistent-regisseur Rust eerder ontslagen na vuurwapenincident op filmset

Assistent-regisseur Rust eerder ontslagen na vuurwapenincident op filmset

De assistent-regisseur van de film Rust is eerder al eens ontslagen vanwege een incident met een vuurwapen bij filmopnames, meldt onder meer CNN. Het gaat om Dave Halls, die vorige week het wapen overhandigde waarmee acteur Alec Baldwin per ongeluk een cameravrouw doodschoot.

In 2019 was Halls assistent-regisseur van Freedom’s Path, toen ook bij die opnames een vuurwapen onverwacht afging. Een lid van filmcrew raakte lichtgewond. Volgens het filmbedrijf werd Halls direct na het incident weggestuurd van de set. “De opnames werden pas hervat toen Dave was vertrokken”, zegt het bedrijf tegen CNN.

De 62-jarige Halls heeft niet gereageerd op de berichten.

Ander incident

Gisteren kwam al een ander incident naar buiten, waarbij Halls onvoorzichtig zou hebben gehandeld. Dat was ook in 2019, bij de opnames van Into the Dark. Volgens een pyrotechnicus ging de assistent-regisseur niet goed om met veiligheidsprotocollen en sloeg hij verplichte veiligheidsbijeenkomsten over. Ook wilde hij een vuurwerkstunt laten doorgaan terwijl de persoon die dat moest begeleiden ziek was geworden.

Afgelopen weekend bleek uit vrijgegeven informatie uit het politie-onderzoek naar het dodelijke schietincident bij Rust dat Halls vooraf had gezegd dat het wapen ongeladen was. Nadat Baldwin het pistool had aangenomen, kwamen er toch kogels uit. De 42-jarige cameraregisseur Halyna Hutchins kwam hierbij om het leven, regisseur Joel Souza raakte gewond.

In een opname van de telefoongesprekken met de alarmcentrale, vlak na het incident, is een medewerker te horen die naar Halls wijst:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

spot_img