HomeCultuurBekende youtuber betaalt miljoenen voor Pokémonkaarten die waarschijnlijk nep zijn

Bekende youtuber betaalt miljoenen voor Pokémonkaarten die waarschijnlijk nep zijn

De bekende en controversiële youtuber Logan Paul dacht een zeldzame, ongeopende set Pokémonkaarten gevonden te hebben. Daar betaalde hij in december maar liefst 3,5 miljoen dollar voor aan een handelaar. De set werd eerder voor een lagere prijs te koop aangeboden via veilingsite eBay en nog een keer doorverkocht, waarbij de prijs verder omhoogging.

Maar de aankoop lijkt achteraf te mooi om waar te zijn. Tot die conclusie komen speurders binnen de Pokémon-gemeenschap, onder wie youtuber Rattle, die de eBay-koopgeschiedenis en beelden van de kaartenset hebben onderzocht. In een uitvoerige blogpost op de online fanpagina Pokébeach schrijven de fans dat Paul waarschijnlijk namaak-kaarten heeft gekocht.

Hiervoor voeren ze verschillende argumenten aan. Zo zou de barcode van de doos waarin de kaarten zitten niet vervaagd zijn. Normaal gesproken is dat wel zo, omdat de echte kaarten uit de jaren 90 komen. Ook komt de getoonde barcode niet overeen met het specifieke kaartenpakket. Daarnaast vinden de Pokémonfans het verdacht dat het pakket via eBay is verkocht en niet via een gerespecteerd veilinghuis.

Een ander bewijs is volgens de Pokémonfans dat de kaarten zouden zijn geauthentiseerd door een bedrijf dat Baseball Card Exchange heet. Dat heeft volgens de leden van Pokébeach niet de expertise in huis om Pokémonkaarten te beoordelen.

Paul heeft inmiddels via Twitter op de mogelijkheid dat de kaarten nep zijn gereageerd. Hij zegt dat hij dit weekend op het vliegtuig naar Chicago stapt om de kwestie met Baseball Card Exchange te bespreken.

Bekijk hieronder de video waarin Paul in december zijn aankoop liet zien:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

spot_img