Bezoekers festival Burning Man naar huis na dagen in de modder

0
33
Burning Man-festivalgangers vertrekken

NOS NieuwsAangepast

Nadat ze dagen hebben vastgezeten in de modder, kunnen de tienduizenden bezoekers van het festival Burning Man in de Verenigde Staten naar huis. De weg van en naar het terrein is genoeg opgedroogd en weer begaanbaar. “Het rijverbod is daarom opgeheven”, melden de organisatoren. Wel staat er inmiddels een enorme file en is de wachttijd om het terrein te kunnen verlaten opgelopen tot 7 uur.

Als gevolg van zware regenval moesten zo’n 70.000 bezoekers van het festival in de Black Rock-woestijn in de staat Nevada sinds vrijdag noodgedwongen in hun kampen blijven en zuinig omgaan met eten en water.

Met tienduizenden tegelijk verlaten de festivalgangers het terrein van Burning Man:

‘Blij dat ik zonder auto ben gekomen’

Festival Burning Man ontstond in 1986 als viering van de zonnewende, waarbij men bij wijze van een vreugdevuur een metershoge houten man in brand stak. Sindsdien is het evenement uitgegroeid tot een gigantisch jaarlijks woestijnfestival. Tienduizenden feestvierders, kunstenaars, hippies, anarchisten en exhibitionisten bouwen tijdens Burning Man dagenlang een experimentele samenleving op in de woestijn.

Het traditionele verbranden van de metershoge houten pop stond ook dit jaar gepland, maar moest vanwege het slechte weer worden uitgesteld. De ‘tempel’ die jaarlijks wordt gebouwd door festivalgangers en aan het einde van het festival in brand wordt gestoken wordt morgen verbrand.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here