HomeCultuurCabaretprijzen naar Sara Kroos, Alex Klaasen en Elke Vierveijzer

Cabaretprijzen naar Sara Kroos, Alex Klaasen en Elke Vierveijzer

De prijs voor Alex Klaasen was in de categorie engagement voor zijn voorstelling Showponies 2, het vervolg op zijn succesvolle show Showponies. De jury noemt het een prachtig feest, met een serieuze boodschap. “De choreografieën van Daan Wijnands zijn subliem, de liedteksten van onder meer Jurrian van Dongen zeer ontroerend en het samenspel om je vingers bij af te likken.”

In de categorie kleinkunst viel Elke Vierveijzer in de prijzen voor haar show Lucht. “Elke Vierveijzer zingt geen liederen, ze knalt ze rechtstreeks je hart in”, schrijft de jury. “De fraaie, gevarieerde arrangementen en de invoelende muzikale begeleiding van Michiel Wetzer maken Lucht helemaal af.”

Talent

De onderscheiding voor het grootste cabarettalent, Neerlands Hoop, was voor Nina de la Parra. “Ze neemt ons met het programma Gods wegen in overdonderend tempo mee van Nederland naar Suriname en van politieke statements naar verhalen over avontuurtjes in smoezelige hotels. Het levert een wervelwind van een voorstelling op, waarin de cabaretière even snel wisselt tussen talen als tussen emoties.”

De cabaretprijzen gingen bij uitzondering over twee theaterseizoenen, 2019/2020 en 2020/2021. Vanwege corona reikte de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) vorig jaar geen prijzen uit.

Oeuvreprijs

Martin van Waardenberg en Wilfried de Jong kregen een VSCD Oeuvreprijs. Het cabaretduo wordt geprezen om de opschuddende shows sinds de jaren 80. “Schaamte of gêne spelen geen enkele rol in hun universum, dat Rotterdamse straathumor koppelt aan fantastische en niet zelden poëtische toneelbeelden. Dat huwelijk tussen wat wel hoge en lage cultuur wordt genoemd, geeft het werk van deze vrienden een bijzonder karakter”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

spot_img