‘Captain Kirk’ reageert op kritiek prins William over ruimtereizen

0
116

William Shatner verwerpt kritiek van de Britse prins William dat miljardairs zich beter op problemen op aarde kunnen richten dan een nieuwe spacerace ontketenen. De acteur die ooit Captain Kirk speelde in Star Trek maakte woensdag zelf een korte ruimtevlucht in een raket van Amazon-oprichter Jeff Bezos.

“Hij is een geweldige man, vriendelijk, goed opgeleid, maar hij begrijpt het niet”, zei Shatner tegen het tv-programma Entertainment Tonight over de uitspraken van de prins.

William zei gisteren tegen de BBC dat hij de ruimteavonturen maar niets vindt. “De slimste geleerden moeten zich concentreren op het repareren van deze planeet, en niet op zoek gaan naar een nieuwe leefbare planeet.” Hij noemde overigens ruimtevaartondernemers als Jeff Bezos, Elon Musk of Richard Branson niet bij naam.

Zijn commentaar komt vlak voordat William zondag de eerste de Earthshot-milieuprijzen van een miljoen euro uitreikt aan vijf mensen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de oplossing van milieuproblemen. Hij bekommert zich al langer om het milieu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here