HomeCultuurCDA'er Knops haalt uit naar NRC-journalist, media-organisaties woest

CDA’er Knops haalt uit naar NRC-journalist, media-organisaties woest

De advocaat namens de twee kranten, Jens van den Brink, noemt de persoonlijke aanval van Knops “schandelijk en ontoelaatbaar voor een voormalig bewindspersoon”, schrijft De Limburger. Ook NRC is er niet over te spreken. “Knops’ opmerkingen zijn een ongekend vergaande aanval op ons als journalistieke organisatie”, zegt NRC-hoofdredacteur René Moerland in zijn krant.

Dohmen zelf spreekt tegenover de NOS van karaktermoord. “Het wordt op de man gespeeld. Ik wil het over de feiten hebben en wat wij geschreven hebben, de rechter moet oordelen of dat goed was of niet.” Hij vervolgt: “Knops probeert mij zwart te maken, maar komt niet met bewijzen over de brug waaruit blijkt dat we ernaast zitten. Als dit de norm wordt, glijden we echt af. Wie vertrouwt journalisten dan nog? Dit kennen we vooral van Trump.”

Woonboerderij

De twee kranten onthulden in 2020 dat Knops bij de grondaankoop voor zijn woonboerderij door de wethouders bevoordeeld werd. Knops zou meer grond toegewezen hebben gekregen dan andere kopers en zou een grotere boerderij hebben mogen bouwen dan volgens gemeentelijke regels was toegestaan. Dat laatste was tegen een ambtelijk advies in. Volgens Knops kloppen die aantijgingen niet. Omdat de kranten niet wilden rectificeren, spande hij een bodemprocedure aan.

De advocaat van Knops vindt dat NRC met de publicaties journalistieke codes heeft geschonden. “Mijn cliënt werkt al 25 jaar met journalisten, maar is nog nooit iemand tegengekomen als Dohmen, die zo apert onwaarheden en beschuldigingen uit. Mijn cliënt wordt ten onrechte beschuldigd van financiële bevoordeling.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

spot_img