Eigen storm voor vertrekkend weerman Gerrit Hiemstra

0
23
Gerrit Hiemstra

NOS Nieuws

Er wordt een storm vernoemd naar Gerrit Hiemstra. Het is een eerbetoon aan de vertrekkende weerman van de NOS.

Rob Trip bracht het nieuws in het NOS Achtuurjournaal naar buiten. “Achter mij staat de man die u het weer gaat brengen”, zei hij terwijl hij naar Hiemstra wees. “Maar ook de man aan wie wij verteld hebben dat het KNMI morgen bekend gaat maken dat er een storm naar hem vernoemd gaat worden”, zei Trip.

De namen worden in Europees verband aan stormen toegekend op alfabetische volgorde. “Als de G aan de beurt is, dan wordt het storm Gerrit, vanwege het naderende vertrek. Een cadeautje van ons en van het KNMI.”

Gesuggereerd door bezoekers

Volgens een woordvoerder van het KNMI werd de naam van Gerrit veelvuldig gesuggereerd door bezoekers van een open dag die het weerinstituut onlangs hield. De namen van de Europese stormen worden samen met de Ierse en de Britse weerdienst bepaald. “Het gaat op alfabetische volgorde en in september beginnen we weer bij de A. Dus het hangt van het aantal stormen af wanneer Gerrit aan de beurt is.”

De 62-jarige Hiemstra begon in december 1998 bij de NOS, eerst als invaller en later als vaste kracht op freelancebasis. Sindsdien bracht hij gemiddeld twee dagen per week de weersverwachting op radio en televisie en leverde hij geregeld bijdrages voor NOS.nl en de NOS-app.

Hiemstra vertrekt in september. Daarna wil hij zich met een nieuw bedrijf gaan richten op het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here