Emotionele fans nemen definitief afscheid van zangduo Nick & Simon

0
29
Nick en Simon tijdens het laatste concert in Ahoy

NOS Nieuws

Nick Schilder en Simon Keizer hebben met een reeks van zes concerten in Ahoy een punt gezet achter hun samenwerking. In een uitverkochte zaal namen de Volendammers hun fans gisteravond voor de laatste keer mee op een trip down memory lane langs hun zeventienjarige carrière.

Afgelopen augustus maakten de twee bekend te stoppen als muzikaal duo om meer ruimte te maken voor “individuele creativiteit” en “al langer gekoesterde solo-aspiraties”. Ze blijven wel samen tv-programma’s maken.

Emotioneel afscheid

Bij het verlaten van de zaal in Rotterdam liepen de emoties hoog op bij de fans. “Heel sneu, ik word er droevig van”, reageert een vrouwelijke fan tegen een verslaggever van NPO Radio 1. “Het is het einde van een tijdperk.”

Een andere vrouw komt met tranen in haar ogen naar buiten. “Ik moet er gewoon van huilen, dat het voorbij is. Het doet me wat. Maar wat geweldig om erbij geweest te zijn. Dat ik kan zeggen: ik heb Nick & Simon meegemaakt.”

Fans genieten – soms in tranen – nog één keer van hun idolen:

Nick & Simon braken in 2006 door. Onder andere de singles Kijk omhoog, Pak maar m’n hand en Rosanne werden grote hits. Ze groeiden uit tot een van de succesvolste Nederlandse muzikale duo’s ooit. Tien van hun albums haalden de bovenste plek in de Album Top 100, zes van hun albums kregen een platina status. Dat wil zeggen dat ze minstens 40.000 keer verkocht werden.

Ook op tv waren de Volendamse zangers regelmatig samen te zien, zoals in Beste Zangers en The Voice.

‘We hebben de muziek nog’

Voor de aankondiging van de breuk deden er in de Nederlandse showbizzmedia geruchten de ronde dat het niet meer boterde tussen de twee. Zo zouden ze in tv-optredens nauwelijks interactie met elkaar hebben, los van elkaar naar optredens afreizen en vooral bezig zijn met hun solocarrière. In een interview in talkshow Jinek, kort na de aankondiging, benadrukten de zangers dat ze geen ruzie met elkaar hebben.

Twee vriendinnen, die ook bij het afscheidsconcert waren en Nick & Simon sinds het begin van hun carrière hebben gevolgd, zeggen er een hard hoofd in te hebben dat de twee weer bij elkaar zullen komen. “Misschien ooit een reünie, zoals bij Acda en de Munnik, maar voorlopig niet.” Toch blijven ze positief: “Ze gaan dan wel uit elkaar, maar we hebben altijd de muziek nog.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here