HomeCultuurGrichka Bogdanoff, van bekende Franse tweeling, overleden (72)

Grichka Bogdanoff, van bekende Franse tweeling, overleden (72)

Er gingen ook geruchten dat de broers zouden lijden aan acromegalie, een zeldzame ziekte waarbij het lichaam te veel groeihormonen produceert. Daardoor kan het gebeuren dat lichaamsdelen overmatig beginnen te groeien en abnormale vormen aannemen. Maar zelf hebben de Bogdanoffs nooit bevestigd aan een ziekte te lijden.

Bogdanoff-affaire

Grichka en Igor Bogdanoff, die afstammen van Oostenrijkse en Russische aristocraten, presenteerden van 1979 tot 1987 het populairwetenschappelijke programma Temps X. De twee studeerden wiskunde en natuurkunde en legden zich na hun tv-carrière toe op de wetenschap.

Begin deze eeuw leidden publicaties van de broers over de tijd vóór de oerknal, in zogeheten peer-reviewed natuurkundetijdschriften (met een kwaliteitstoets), tot een storm van kritiek. Wetenschappers beschuldigden de broers van het schrijven van onzin. De kwestie, die later werd aangeduid als de ‘Bogdanoff-affaire’, werd in onder meer The New York Times breed uitgemeten.

De twee broers werden de laatste jaren ook door andere schandalen achtervolgd. Zo zijn ze beschuldigd van oplichting en werd Igor Bogdanoff in 2017 gearresteerd vanwege een inbraak bij zijn ex.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

spot_img