Heb jij ze al gelezen? Nominaties NS Publieksprijs bekendgemaakt

0
122

De boeken Bonuskind van Saskia Noort, Derksen van Michel van Egmond en Antoinnette Scheulderman, Ik ga leven van Lale Gül, Martien van Jan Dijkgraaf, Opgewekt naar de eindstreep van Hendrik Groen en Wen er maar aan van Maike Meijer zijn genomineerd voor de NS Publieksprijs 2021. Ze horen bij de best verkochte titels van het afgelopen jaar.

Jan Dijkgraaf, Lale Gül en Maike Meijer waren niet eerder genomineerd voor de publieksprijs. Van Egmond won de prijs al drie keer, Groen twee keer en Noort is al zes keer eerder genomineerd, maar heeft hem nog nooit gewonnen.

Hoofdstukken in treinen verspreid

Mensen kunnen tot en met 17 november een keuze maken uit de genomineerde boeken, maar mogen ook een stem uitbrengen op een ander boek. De eerste hoofdstukken van de genomineerde boeken worden ter inspiratie verspreid in boekhandel en bibliotheek, door middel van 55.000 fysieke miniboekjes. De NS deelt de boekjes uit in de trein. Ze zijn ook online te vinden.

Aan de NS Publieksprijs is een geldbedrag verbonden van 7500 euro. Ook krijgen winnaars een sculptuur van Jeroen Henneman en mogen ze een jaar lang eersteklas met de trein reizen. De winnaar van de NS Publieksprijs wordt op 17 november bekendgemaakt in de talkshow M. op NPO 1.

Vorig jaar won Rutger Bregman met zijn boek De meeste mensen deugen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here