Herontdekt schilderij van Brueghel levert bijna 8 ton op in Parijs

0
33
Het bij toeval ontdekte schilderij van Brueghel

NOS Nieuws

Een herontdekt schilderij van de Vlaamse schilder Pieter Brueghel de Jonge (1564-1638) heeft op een veiling in Parijs 780.000 euro opgeleverd. Het werk hing jaren achter een deur in de televisiekamer van een Frans gezin.

De familie had het in het jaar 1900 aangekocht, maar in de loop der jaren waren de nazaten vergeten om wat voor waardevol schilderij het ging. “Ze noemden het wel liefkozend ‘De Brueghel’, maar hadden geen idee dat het om een origineel werk ging”, vertelt een veilingmeester van veilinghuis Daquerre Val de Loira aan persbureau AP.

Het werk Dorpsadvocaat werd tussen 1615 en 1617 geschilderd en toont een bruisend juridisch kantoor in een plattelandsdorp. Het dorpsleven is een thema dat Brueghel vaak vastlegde.

Het schilderij is 112 centimeter hoog bij 184 centimeter breed, het op een na grootste werk van Brueghel de Jonge. Hij was de zoon van Pieter Bruegel de Oude (zonder H in zijn achternaam), een van de belangrijkste kunstenaars van de Vlaamse Renaissance en schilder van De Toren van Babel.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here