het afscheid van Taarten van Abel en verboden boeken in Amerika

0
36

NOS NieuwsAangepast

Banketbakker Siemon de Jong presenteerde twintig jaar lang het televisieprogramma Taarten van Abel. Daarin sprak hij met kinderen over hun leven, terwijl ze samen een taart maakten. De bakker vertelde in ‘t Oog waarom hij stopt.

Het RS-virus is wereldwijd de doodsoorzaak nummer twee onder jonge kinderen. De ontwikkeling van een vaccins is in volle gang en er is er is nu een nieuw vaccin beschikbaar. Kinderarts en infectioloog-immunoloog Louis Bont heeft meegewerkt aan de ontwikkeling en noemt het een groot succes.

Het boek Girl In Translation wordt wereldwijd goed verkocht. Maar in een school in de Amerikaanse staat Florida is het niet meer te lezen, daar is het uit de bibliotheek gehaald. In Pennsylvania dreigt hetzelfde te gebeuren. Auteur Jean Kwok hoorde van een ouder dat het gebeurde.

Meer boekennieuws: de Universitaire Bibliotheek in Leiden kreeg twee boeken cadeau. Het gaat om boeken uit de vijftiende eeuw. Ze komen van predikant Magriet Gosker en oud-hoogleraar Bijbeluitleg en Hebreeuws Ferenc Postma. Het echtpaar verzamelt al jaren middeleeuwse boeken. Zo nu en dan geven ze een deel weg.

Tot slot volgde cabaretier en columnist Patrick Nederkoorn het debat over de verkiezingsuitslag van de Provinciale Staten. De stikstofaanpak staat even op pauze, en daar wil Nederkoorn wel wat over zeggen.

Deze aflevering van Het beste uit het Oog kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

Lang verhaal kort: elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here