hoe maak je een museum minder ‘wit’ en waar waren de weermannen bij de Watersnood?

0
33

ANP

NOS NieuwsAangepast

Regeringspartij CDA komt in de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen met plannen om de ongelijkheid te bestrijden. Die ongelijkheid is een grote oorzaak van onvrede onder burgers, zowel in de stad als op het platteland, concludeert de partij. CDA-Tweede Kamerlid Derk Boswijk vertelt hier meer over.

In de documentaire ‘White Balls on Walls’ wordt museumdirecteur Rein Wolfs gevolgd in zijn proces om het Stedelijk museum in Amsterdam minder wit en minder man te maken.

Huisdichter Ingmar Heytze heeft de mooiste gedichten over vriendschap geselecteerd.

Waar waren de weermannen ten tijde van de Watersnoodramp? Hadden ze niets in de gaten? Onze eigen weervrouw Willemijn Hoebert vertelt.

Deze aflevering van Het Beste uit het Oog kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

Lang verhaal kort: elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here