Internethond Cheems, bekend van vele memes, is dood

0
30
Een eerbetoon naar aanleiding van de dood van Cheems

NOS Nieuws

Zijn naam kende je waarschijnlijk niet, maar de kans is groot dat je hem wel eens voorbij hebt zien komen op sociale media: meme-hond Cheems. Het dier, dat verscheen op talloze afbeeldingen, ging afgelopen vrijdag dood tijdens een operatie.

Memes zijn plaatjes met vaak grappige teksten die online worden gedeeld. Cheems werd daarop vaak zittend afgebeeld. Ook andere honden van het Shiba Inu-ras worden vaak gebruikt in memes.

De hond, die eigenlijk Balltze heet, had al enige tijd kanker. “Hij viel in slaap op vrijdagochtend tijdens zijn laatste operatie”, schrijft zijn baasje op Instagram. “Het plan was om chemotherapie of een andere behandeling voor hem te regelen na deze operatie, maar het is nu te laat.”

Doge

“Wees niet verdrietig”, vervolgt het baasje, dat in Hongkong woont. “Denk alsjeblieft aan de vreugde die Balltze de wereld heeft gebracht. Een Shiba Inu met een rond lachend gezicht verbond jou en mij en hielp veel mensen door de pandemie heen.”

Balltze lijkt op een andere bekende hond van hetzelfde ras, die nog vaker in memes voorkomt: Kabosu. Zelfs op het strijdveld in Oekraïne is die hond te zien. Kabosu staat ook symbool voor de Dogecoin, een populaire cryptomunt.

Maar ook met dat dier gaat het niet goed. Kabosu heeft leverproblemen en leukemie, maar zou wel aan de betere hand zijn.

De twee honden staan ook samen op memes. Hierbij is Kabosu (Doge) vaak afgebeeld als een sterk figuur en Balltze (Cheems) als zijn zwakkere tegenhanger:

Een meme met Doge (links) en Cheems (rechts) over mobiele telefoons die tegenwoordig sneller stuk gaan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here