Linda de Mol legt werkzaamheden neer, verbreekt relatie met Rietbergen

0
65

Uit de verklaring blijkt verder dat Rietbergens opdrachtgever al enige jaren op de hoogte was van het gedrag van de bandleider. Volgens zijn advocaat gaat het om Talpa Media, het bedrijf van Linda’s broer John de Mol, dat in 2015 werd overgenomen door het van oorsprong Britse productiebedrijf ITV.

ITV kondigde dit weekend aan een extern onderzoek te beginnen naar de aantijgingen. Het mediabedrijf roept mensen die slachtoffer of getuige zijn geweest van ongepast gedrag rond The Voice op om zich te melden bij de onderzoekers van het Amsterdamse advocatenkantoor Van Doorne. Ze kunnen op vertrouwelijke basis met hen spreken, aldus ITV, dat zegt een zerotolerancebeleid te hebben als het gaat om grensoverschrijdend gedrag.

Verbroken

Jeroen Rietbergen schrijft in zijn verklaring dat zijn opdrachtgever hem in het verleden streng heeft aangesproken op zijn gedrag. Daarna heeft hij “met grote schaamte” zijn vrouw Linda de Mol op de hoogte gesteld, waarna de twee tijdelijk uit elkaar gingen en Rietbergen relatietherapie volgde. Uiteindelijk kwamen hij en De Mol weer samen.

De presentatrice, die nu stelt geen weet te hebben gehad van veel dingen die dit weekend naar boven zijn gekomen, zegt dat de relatie nu is verbroken en dat Rietbergen inmiddels niet meer bij haar woont. De twee kwamen in 2007 bij elkaar.

“Mijn werkzaamheden leg ik de komende tijd neer in de hoop dit een plek te kunnen geven en ik vraag iedereen mijn gezin met rust te laten.”

Aangifte

De aantijgingen aan het adres van Rietbergen en Ali B brachten dit weekend veel reacties teweeg, hoewel de aflevering van BOOS (zie kader) nog moet worden uitgezonden.

Zo lieten T-Mobile en Lidl gisteren weten zich per direct terug te trekken als sponsor van The Voice. Vandaag volgt het bedrijf isla pastilles, dat zijn sponsoring van het programma met onmiddellijke ingang stopzet. Zangeres Anouk, die jurylid is in The Voice, liet gisteren al weten dat ze met haar werkzaamheden voor het programma stopt.

In het SBS6-programma Shownieuws pleitte Albert Verlinde gisteren voor een breder onderzoek naar de cultuur bij RTL. De showbizzkenner beschuldigde RTL-presentator Humberto Tan van grensoverschrijdend gedrag. Volgens Verlinde had hij de neiging “om vrouwen die leuk waren, om daar contact mee te zoeken na de uitzending”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here