HomeCultuurLouis Vuitton-ontwerper en oprichter Off-White Virgil Abloh (41) overleden

Louis Vuitton-ontwerper en oprichter Off-White Virgil Abloh (41) overleden

De Amerikaanse modeontwerper, dj en Off-White-oprichter Virgil Abloh is op 41-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie op Instagram bekendgemaakt. Abloh leed aan een zeldzame vorm van kanker, waarmee hij in 2019 werd gediagnosticeerd. Het nieuws over de diagnose hield hij privé, evenals de behandelingen die hij onderging.

Abloh, opgegroeid in Chicago, was een creatieve duizendpoot. Hij studeerde architectuur aan de technische universiteit in Illinois, en startte op 22-jarige leeftijd als creatief assistent van rapper Kanye West. Hij dacht onder meer mee over optredens, merchandise en albumcovers van de wereldberoemde rapper.

In 2013 richtte Abloh het modemerk Off-White op. Zijn werk gold als vernieuwend omdat hij straatmode zoals hoodies en sneakers als luxe modeproducten benaderde. De kleding van Off-White raakte daardoor met name populair onder jonge generaties.

Louis Vuitton en IKEA

Door zijn succes met Off-White, kregen gevestigde merken interesse in het werk van Abloh. Zo stelde het Franse luxemerk Louis Vuitton Abloh in 2018 aan als creatief directeur van de herencollecties. Automerk Mercedes vroeg Abloh in 2020 een SUV te ontwerpen, bij wijze van kunstproject. Abloh maakte ook producten voor onder meer Nike, Jimmy Choo, McDonald’s en IKEA.

Parallel aan zijn mode- en ontwerpcarrière, reisde Abloh de wereld rond als dj. Zijn dj-naam was Flat White. In 2019 draaide hij nog in de Amsterdamse club Shelter.

Bekijk hieronder een dj-set van Virgil Abloh:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

spot_img