Nederlandse rapper Murda kan tot tien jaar cel krijgen in Turkije

0
128

Justitie in Turkije heeft de Nederlandse rapper Murda aangeklaagd omdat hij in zijn teksten het gebruik van drugs zou verheerlijken. Op basis van die aanklacht kan hij een gevangenisstraf van 5 tot 10 jaar krijgen, melden Turkse media en dat wordt door het management van Murda bevestigd. De rapper moet waarschijnlijk binnen een paar dagen voor de rechter verschijnen.

Murda werd zaterdag op het vliegveld van Istanbul aangehouden. Een dag erna kwam de rapper vrij, maar hij mocht Turkije niet verlaten. Murda rapt in verschillende nummers over drugs. Zelf zegt hij daarover dat hij in Nederland is geboren en in de Nederlandse cultuur is opgegroeid. Rap en straattaal zijn verwant, aldus Murda, en hij benadrukt dat het nooit zijn bedoeling is geweest om mensen tot het gebruik van drugs aan te zetten.

Buitenlandse Zaken

Eerder was het management van Murda nog positief over de afloop van de zaak en verwachtte men dat de rapper snel weg zou kunnen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken liet weten in contact met hem te staan.

Murda’s echte naam is ├ľnder Dogan. Hij werd in 1984 geboren in Amsterdam, rapt in de Turkse taal en is erg populair in Turkije. Zo is hij een jurylid van de Turkse rapversie van The Voice. Zijn nummers zijn op Spotify miljoenen keren beluisterd.

In 2008 bracht de rapper zijn eerste album uit. Hij werkte onder meer samen met andere Nederlandse artiesten, onder wie Ronnie Flex, Bizzey en Kraantje Pappie.

Een van zijn nummers:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here