HomeCultuurNOS-podcast De Dag viert duizendste aflevering

NOS-podcast De Dag viert duizendste aflevering

“Je kan er lang omheen draaien, maar zij hebben de standaard gezet. Zo goed als The Daily, zijn er weinigen”, zegt Thomas Rueb, de eerste presentator van NRC Vandaag, in de bonusaflevering van podcast De Dag.

Ook podcast-host Mark Beekhuis van BNR Nieuwsradio vertelt dat hij veel heeft geluisterd naar The Daily en vooral van presentator Michael Barbaro heeft geleerd om langzamer te praten. Maar, benadrukt hij, wat ze bij The New York Times doen is voor de meeste redacties niet mogelijk: ze werken daar met een veel groter team.

‘Gek als je het niet probeert’

Na The Daily volgden talloze andere nieuwspodcasts. In Nederland begon Newsroom van BNR op 8 januari 2018, De Dag van NPO Radio 1 startte op 1 februari 2018 en NRC Vandaag verscheen voor het eerst op 28 april 2019.

“Verzadiging ligt wel op de loer”, zegt Rueb over het grote aantal podcasts dat dagelijks verschijnt. Maar hij snapt het wel: “Ik denk dat je als nieuwsorganisatie niet goed bezig bent als je audio links laat liggen. Het is zo’n andere manier om verhalen te vertellen dan video en geschreven journalistiek, je zou wel gek zijn als je het niet ook zelf probeert.”

De duizendste De Dag over de ontwikkeling van de nieuwspodcast is hier te beluisteren.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

spot_img