Podcast De Dag: het muziekjaar 2023

0
38

AFP PHOTO / Kevin WINTER

NOS NieuwsAangepast

2022 was het muziekjaar van onder meer Harry Styles, The Weeknd en Taylor Swift. Ze waren niet weg te denken uit de hitlijsten. En in Nederland werd ook misschien wel meer dan ooit muziek van eigen bodem gedraaid. Antoon, S10, Froukje en Flemming scoorden hit na hit. Maar wat staat ons dit jaar te wachten?

In 2023 komen veel internationale acts naar Nederland, vertelt muziekjournalist Atze de Vrieze, met grote shows vol spektakel. Een inhaalslag nog uit de coronatijd, zegt hij, en het publiek lijkt er ook volop voor te gaan. Maar zijn tips voor komend jaar komen uit de Nederlandse popwereld, die zich razendsnel ontwikkelt. Van underground tot mainstream, tijdens de lockdown zijn er enorm veel creatieve zaden geplant die – hoopt Atze – dit jaar tot volle wasdom komen.

Reageren? Mail [email protected]

Deze aflevering van De Dag kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

Lang verhaal kort: elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here