Roosmarijn Knol wordt nieuwe weervrouw NOS

0
48
Roosmarijn Knol

NOS Nieuws

Roosmarijn Knol wordt de nieuwe weervrouw van de NOS. Zij volgt Gerrit Hiemstra op die in mei aankondigde te stoppen als weerman.

Knol (25) is afgestudeerd in de richting Meteorologie en Luchtkwaliteit aan de Universiteit van Wageningen. Ze begint op 1 september bij de NOS met interne opleidingen en zal naar verwachting in het laatste kwartaal van dit jaar voor het eerst voor de NOS op radio en tv te horen en te zien zijn.

Knol is nu nog in dienst bij Weerplaza. Daar presenteert ze het weer voor onder andere Omroep Gelderland en Omroep Brabant. Ze is geregeld te horen op NPO Radio 1 in het NOS Radio 1 Journaal namens Weerplaza. Ook maakt ze uitlegvideo’s over weersverschijnselen op YouTube.

‘Enthousiast meteoroloog en presentatietalent’

Knol: “In Nederland zijn het weer en het klimaat geregeld onderwerp van gesprek, op het werk, met familie en met onbekenden. De weerpresentator levert daar een belangrijke bijdrage aan en ik kijk ernaar uit om over dit onderwerp contact te hebben met de kijker en de luisteraar.”

Volgens hoofdredacteur NOS Nieuws Giselle van Cann was bij de screentest al meteen duidelijk dat de NOS “met de komst van Roosmarijn een enthousiast meteoroloog en presentatietalent rijker is”.

Knols voorganger Hiemstra zal in september voor het laatst te zien en te horen zijn bij de NOS. Hij wil met een nieuw bedrijf een concrete bijdrage leveren aan het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen. “Tot nu toe heb ik vooral veel verteld en gesproken over klimaatverandering, maar nu wil ik er ook echt iets aan gaan dóen”, zei hij daarover.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here