Schadeclaim van man die als baby bloot op Nirvana-hoes stond afgewezen

0
63

Een rechter in de Amerikaanse staat Californiƫ heeft de zaak van Spencer Elden tegen grungeband Nirvana afgewezen, schrijft onder meer muziektijdschrift Rolling Stone. Elden stond in 1991 als baby naakt op de wereldwijd bekende albumhoes Nevermind.

De nu 30-jarige man klaagde de band vorig jaar aan vanwege kinderporno; hij was destijds te jong om toestemming voor de foto te geven, beargumenteert hij.

Elden zegt dat hij “extreem” heeft geleden, loon is misgelopen en “plezier in het leven” is verloren vanwege de foto. De zaak is aangespannen tegen de nog levende, voormalige bandleden, Drave Grohl en Krist Novoselic, de weduwe van Kurt Cobain, Courtney Love, en Kirk Weddle, de fotograaf van de afbeelding. Hij eist van ieder van hen 150.000 dollar (ongeveer 130.000 euro).

De advocaten van de bandleden en andere betrokken partijen dienden vorige maand het verzoek in om de zaak te seponeren. Ze stellen onder meer dat Elden wel degelijk heeft geprofiteerd van de foto.

Ze dragen aan dat Elden de foto regelmatig nabootst, tegen betaling. Ook heeft hij de albumtitel op zijn borst getatoeƫerd en gesigneerde exemplaren van het album online verkocht. Daarnaast stellen ze dat hij de foto heeft gebruikt om vrouwen te versieren.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here