Spaanse aartsbisschop verontschuldigt zich voor sexy video in kathedraal

0
116

Binnen enkele uren nadat de clip was uitgekomen, kwamen klachten binnen bij de kerkleiding. Mensen vroegen zich af waarom er een pikante video is opgenomen in een van Spanjes bekendste kerken. Sommige priesters zeggen dat de video “God ernstig beledigt”.

In een verklaring zegt de aartsbisschop nu dat hij “enorm veel spijt” heeft van wat er is gebeurd. Hij was naar eigen zeggen niet op de hoogte van het project, de inhoud en het eindresultaat. In het vervolg zal het aartsbisdom volgens hem strenger opletten “om ervoor te zorgen dat iets soortgelijks niet meer gebeurt”.

‘Lied over bekering’

De deken van het bisdom had toestemming gegeven voor de opnames. Hij verdedigde dat met de stelling dat het lied “het verhaal van een bekering door menselijke liefde” presenteert. Hij citeerde daarbij het refrein van het lied: “Ik was een athe├»st, maar nu geloof ik, want een wonder als jij moet uit de hemel zijn neergedaald.”

De deken gaf toe dat de video “een provocerende beeldtaal” bevat, maar zei dat niemands geloof ermee wordt beledigd. Het zou volgens hem zelfs kunnen helpen degenen terug te brengen die waren weggedreven van de kerk. “Het spijt ons dat sommige mensen misschien van streek zijn geraakt. We vragen vergeving voor het kwetsen van hun gevoelens. Het doel was altijd om een dialoog met de hedendaagse cultuur te ondersteunen, altijd met respect voor het geloof van de kerk.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here