Thijs Römer en OM gaan in beroep tegen celstraf in zedenzaak

0
21
Thijs Römer

NOS NieuwsAangepast

Acteur Thijs Römer gaat in beroep tegen de celstraf die hij begin deze maand door de rechtbank opgelegd kreeg. Dat bevestigt het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden aan de NOS. Ook het Openbaar Ministerie tekent beroep aan.

Römer misbruikte tussen 2015 en 2017 online drie minderjarige meisjes en werd veroordeeld tot drie maanden cel, waarvan twee voorwaardelijk en een werkstraf van 240 uur. Dat vonnis van de rechtbank was zwaarder dan de eis van het Openbaar Ministerie.

De rechtbank in Assen achtte bewezen dat de acteur zijn slachtoffers via privégesprekken op sociale media verleidde tot seksuele handelingen en het sturen van naaktfoto’s. De advocaat van Römer betoogde dat dat op basis van de screenshots van de slachtoffers niet kon worden bewezen.

Het Openbaar Ministerie zegt met name beroep aan te tekenen omdat de acteur werd vrijgesproken van “het onverhoeds toesturen van een naaktfoto”. “Het gaat ons niet zo zeer om de hoogte van de straf, maar met name om de vrijspraak voor dat feit”, zegt een woordvoerder tegen NOS.

Het hoger beroep zal dienen in Leeuwarden. Een datum is nog niet bekend.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here