Tournee Russell Brand opgeschort na beschuldigingen van seksueel wangedrag

0
14
Russell Brand op het podium in Los Angeles (archieffoto)

NOS Nieuws

De laatste drie optredens van de tournee van de Britse komiek Russell Brand zijn uitgesteld, meldt de organisatie van de tour. Zaterdag werd bekend dat hij door meerdere vrouwen wordt beschuldigd van onder meer verkrachting en aanranding. Brand zou deze week nog optreden op verschillende locaties in het Verenigd Koninkrijk.

“We vinden het niet leuk om te doen, maar we weten dat jullie het zullen begrijpen”, laat de organisatie weten. Nieuwe data voor de shows van Brand zijn nog niet bekendgemaakt. Een theater in Windsor waar Brand nog zou optreden, zegt dat mensen met een kaartje hun geld kunnen terugkrijgen.

De acteur en komiek spreekt de aantijgingen van seksueel misbruik tegen. Zaterdagavond stond hij, nadat het nieuws bekend was geworden, nog op het podium in Londen. Daar kreeg hij een staande ovatie van de aanwezigen. “Ik hou van jullie, bedankt. Er zijn dingen waarover ik niet kan praten en hopelijk begrijpen jullie dat”, zei Brand tegen het publiek.

Sunak: beschuldigingen bijzonder ernstig

De Britse premier Sunak heeft via zijn woordvoerder laten weten dat hij het een positieve ontwikkeling vindt dat de BBC en Channel 4 een onderzoek instellen. Brand werkte in het verleden als presentator bij beide omroepen.

“Zij moeten hun bevindingen presenteren en dat op een transparante manier doen”, aldus Sunak. “Ik ga daar niet op vooruitlopen.” Wel noemt hij de beschuldigingen “bijzonder ernstig en zorgwekkend”.

Ook Banijay, het moederbedrijf van de van oorsprong Nederlandse productiemaatschappij Endemol, doet intern onderzoek naar de gedragingen van Brand toen hij shows presenteerde voor Endemol.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here