HomeCultuurTransgenderprotesten bij Netflix na grappen Dave Chapelle over geslachtsdelen

Transgenderprotesten bij Netflix na grappen Dave Chapelle over geslachtsdelen

Maar de betogers vinden dat The Closer van de streamingdienst verwijderd moet worden. Ze kregen steun van Netflix-medewerkers en hadden borden bij zich met teksten als “Trans Lives Matter” en “Team Trans”. Er waren ook tegendemonstranten in Los Angeles, die zich uitspraken voor Chappelle en de vrijheid van meningsuiting.

Chappelle zei eerder deze maand zich niet veel aan te trekken van de kritiek. Hij werd bij een optreden in Los Angeles met applaus onthaald: “Als het zo voelt om ‘gecanceld’ te worden, dan vind ik het prima”, zei hij toen.

Excuses Netflix-baas

Onder de pro-transbetogers was ook Joey Soloway, die twee Emmy’s won als maker van de Amazon Prime-serie Transparent. Die comedy gaat over een familie waarvan een van de ouders een transgender persoon blijkt te zijn. Soloway riep Netflix op een transgender persoon toe te voegen aan de raad van bestuur.

Sarandos heeft eerder al zijn excuses aangeboden. Hij zei dat hij zich niet had gerealiseerd dat hij door zijn laconieke reactie een groep medewerkers had gekwetst.

Een van de organisatoren van de protesten zegt dat die excuses goed zijn, maar hoopt dat Netflix verantwoordelijkheid neemt voor de programma’s die ze uitzenden.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

spot_img