vijftig jaar ‘Radar Love’ en hoe werkt een klopjacht?

0
25

ANP

NOS NieuwsAangepast

De politie zoekt nog altijd naar de dader van de schietpartij in Zwijndrecht van vorige week zaterdag. Hoe pak je zo’n klopjacht aan? We bespreken het met voormalig recherchechef Sander Schaepman.

Hendrik Atze van Doezum is Geschiedenisdocent van het Jaar 2022. Hij werd woensdag ontvangen door onderwijsminister Dennis Wiersma op diens ministerie. Van Doezum vertelt wat volgens hem het probleem is met het huidige geschiedenisonderwijs.

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Amalia begonnen vrijdag aan een reis door het Caribisch deel van het koninkrijk. Ze zullen onder meer kennismaken met de Tumba-muziek. Zangeres Izaline Calister vertelt over de rol van Tumba-muziek op Curaçao.

Het nummer Radar Love bestaat 50 jaar. We spreken met Rinus Gerritsen, bassist van Golden Earring, over het ontstaan van het nummer.

Deze aflevering van Het Beste uit het Oog kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

Lang verhaal kort: elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here