Vliebiza-problemen en de muziek van songfestivalstad Liverpool

0
18

NOS NieuwsAangepast

In Het Beste uit Het Oog reizen we af naar de Waddeneilanden. Vlieland en Schiermonnikoog worden steeds vaker ‘Vliebiza’ en ‘Schiermonaco’ genoemd. Een bezoekje aan de eilanden lijkt namelijk steeds duurder te worden en is straks misschien alleen nog maar weggelegd voor de rijken. Strandjutter Dirk Bruin, zelf Vlielander, en burgemeester Ineke van Gent van Schiermonnikoog zijn het niet eens met de bijnamen.

De Oekraïense president Zelensky heeft meer tijd nodig om met het voorjaarsoffensief te beginnen. Dat zei hij in een interview met internationale pers. Luitenant-generaal buiten dienst Mart de Kruif volgt de ontwikkelingen en geeft duiding.

Meerdere bekende vrouwen uit binnen- en buitenland doen een oproep om informatie te delen met Interpol. Het gaat om zaken van meer dan twintig vermoorde vrouwen van wie we nog steeds niet weten wie ze zijn. Een van die slachtoffers is het meisje van Teteringen, die in 1990 werd gevonden. Oud-journalist Theo Jongedijk beet zich vast in de zaak en vertelt waarom het hem zo interesseert.

Tot slot kijken we naar de muziek in Liverpool. Niet die van het Eurovisie Songfestival, maar juist naar wat de stad nog meer te bieden heeft. Muzikant Christoffel Wagenaar weet er alles van.

Deze aflevering van Het beste uit het Oog kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

Lang verhaal kort: elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here