HomeCultuurWeer stopt bedrijf samenwerking met familie Meiland om uitspraken Erica over islam

Weer stopt bedrijf samenwerking met familie Meiland om uitspraken Erica over islam

Matrassenmerk Emma heeft de samenwerking met de Nederlandse reality-ster Maxime Meiland beëindigd, vanwege uitspraken van moeder Erica Renkema over de islam. Dat heeft het bedrijf in een Instagrambericht bekendgemaakt.

Het matrassenmerk neemt afstand van de opmerkingen van Renkema en wil niet samenwerken “met iemand die onze waarden van diversiteit en inclusiviteit niet omarmt”.

Het besluit volgt enkele dagen nadat kaartenbedrijf Hallmark om dezelfde reden al de samenwerking met de familie Meiland stopzette.

Veel ellende

In haar recent verschenen biografie getiteld Erica, de motor achter de Meilandjes, geschreven door Jan Dijkgraaf, doet Erica Renkema verschillende uitspraken over onder meer moslims en Turkse Nederlanders. Die laatste groep noemt ze “klaplopers die allemaal geld naar Turkije sturen” en waar “de grenzen echt voor dicht” moeten.

Over de islam zegt Renkema dat die “veel ellende” brengt, zoals “terrorisme, maar ook die onderdrukking van vrouwen en culturele dingen als besnijdenissen en allerlei gekke gewoontes.” Mensen die een boerka dragen, omschrijft ze als “pinguïns”.

Ook over hoofddoeken is Renkema kritisch. Tegen Shownieuws zei ze dat ze “niet tegen een hoofddoek” kan. “Dat moet er gewoon niet zijn”.

Maxime Meiland

Matrassenfabrikant Emma zegt dat ze nog contact gezocht hebben met influencer en dochter van Renkema Maxime Meiland voor een reactie op de uitspraken, “omdat wij Maxime niet willen beoordelen op basis van standpunten van haar moeder”. Maar tot op heden hebben ze geen reactie ontvangen, aldus het bedrijf.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

spot_img