Youtuber Enzo Knol zegt sorry voor gedrag tegen politie in video

0
29
Knol en zijn vriendin in een interview met het NOS Jeugdjournaal

NOS Nieuws

Youtuber Enzo Knol is door het stof gegaan voor een video waarin hij in discussie gaat met een politieman. Daarin reageert hij nonchalant en geïrriteerd op de agent, die Knol en zijn vriendin aansprak op hun snelheid van 170 kilometer per uur.

“De manier waarop je me aanspreekt heb ik nog nooit meegemaakt”, zegt Knol, die het ook niet “het gekste wat er is” vindt om rond middernacht zo hard over de snelweg te rijden. Zijn vriendin, die achter het stuur zat, heeft het over een “neerbuigende manier van communiceren”.

Knol hoort bij de succesvolste youtubers van Nederland en heeft 2,7 miljoen abonnees. De video kwam hem op bakken kritiek te staan. Veel volgers vonden zijn gedrag onbegrijpelijk. Ook de politie en verkeersorganisaties reageerden boos, vooral omdat Knol een voorbeeldfunctie heeft.

In het NOS Jeugdjournaal zei hij nu “heel erg spijt” te hebben van zijn gedrag. Later ging hij in Beau op RTL verder: “Het is pijnlijk om terug te zien op deze manier.”

Knol wijt zijn gedrag aan het drinken van alcohol. “Met m’n domme kop en een paar biertjes op ga ik in de emotie de discussie aan met de agent. Dat is het domste wat je kunt doen.” Ook zijn vriendin zei bij Beau “superveel spijt” te hebben.

Voorbeeldfunctie

Over zijn voorbeeldfunctie zei Knol dat hij die zo goed mogelijk wil benutten, maar dat hij soms dingen laat zien die fout zijn. “En dan snap ik heel goed dat mensen ontploffen en denken: ‘die gast is ontspoord, die denkt dat hij boven de wet staat’.”

Knol heeft naar eigen zeggen contact gehad met de politie over zijn gedrag in de video. Tegen het NOS Jeugdjournaal zei hij dat de boete van 261 euro gewoon is betaald.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here