Zangeres Anita van de Pointer Sisters overleden

0
36

Imago Stock

NOS NieuwsAangepast

Anita Pointer is op Oudjaarsdag op 74-jarige leeftijd overleden. Als de Pointer Sisters scoorde ze samen met haar zussen June, Bonnie en Ruth in de jaren 70 en 80 hits als I’m so excited, Jump en Slow hand.

De zangeres overleed aan de gevolgen van kanker, omringd door familie in haar huis in Beverly Hills. “Zij heeft ons al die tijd zo hecht gehouden. Haar liefde voor onze familie zal voortleven in ons”, laat de familie weten.

Met het overlijden van Anita is alleen nog de oudste zus Ruth (76) over: June en Bonnie overleden in 2006 en 2020.

Domineesdochters

De vier zussen waren als dochter van een zwarte dominee uit Californië opgegroeid met muziek. Gospel uiteraard, popmuziek was verboden. Toch was dat wat June en Bonnie gingen zingen toen ze als duo begonnen. Toen Anita haar baan als secretaresse opzegde om mee te doen, gingen ze verder onder naam waarmee ze beroemd werden.

De groep was zelfs even een kwartet toen ook Ruth mee ging zingen, totdat Bonnie er in de jaren 70 uit stapte. De twee Pointer-broers die er ook waren, Fritz en Aaron, maakten nooit deel uit van de zanggroep.

Hun debuutalbum uit 1973 leverde meteen al de hitsingle Yes we can can op, die ook in Nederland kort de hitlijsten haalde. De Springsteen-cover Fire uit 1979 was hier onbetwist hun grootste hit, met vier weken op nummer 1. De Pointer Sisters wonnen in totaal drie Grammy’s.

Populair in Hollywood

De aanstekelijkheid van hun nummers maakte ze ook populair in Hollywood: Neutron Dance werd een hit toen het gebruikt werd onder een achtervolging in Beverly Hills Cop, Jump zat onder een van de populairste scènes uit Love Actually, het spontane dansje van premier Hugh Grant. De zussen speelden zelf mee in de komedie Car Wash.

Anita stapte in 2015 om gezondheidsredenen uit de Pointer Sisters. De groep is echter nog altijd actief: Ruth treedt tegenwoordig op met haar dochter en kleindochter.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here