1000 euro STAP-budget nog steeds niet beschikbaar door problemen UWV

0
29
Een opleiding bij Mark Academy

NOS Nieuws

Cursisten die hoopten aanspraak te kunnen maken op maximaal 1000 euro subsidie van de overheid moeten geduld hebben. Het UWV kampt met technische problemen, waardoor het loket voor de zogenoemde STAP-subsidie vandaag niet open kan.

Die regeling, voluit Stimulering Arbeidsmarkt Positie, ligt al maanden stil. De overheid wilde een eind maken aan gesjoemel met de subsidie en werkte de afgelopen maanden aan strengere regels.

Vandaag om 10.00 uur zou het loket weer opengaan, maar al meteen meldde het UWV dat er technische problemen waren. Die zouden een uur later verholpen zijn.

Dat lukte niet. Om 12.00 uur liet het UWV weten dat het loket vandaag dicht blijft. Wanneer het wel opengaat, is nog niet bekend.

Later vandaag komt het UWV met meer informatie.

Voor mensen die gebruik willen maken van het fonds is het uitstel vervelend, omdat er op tijd moet worden ingelogd om aanspraak te kunnen maken op het geld. Als fonds leeg is, dan sluit het loket. Wie te laat inlogt, vist dus achter het net.

Over heel 2023 heeft de overheid 200 miljoen euro beschikbaar gesteld, die verdeeld over verschillende momenten in het jaar wordt verdeeld.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here