17 maart nieuwe kans om STAP-budget aan te vragen

0
31

NOS Nieuws

Het UWV verplaatst de aanvraagronde voor het STAP-opleidingsbudget naar 17 maart. Dinsdag was er een grote storing, waardoor niemand de subsidie van 1000 euro kon aanvragen.

Jaarlijks zijn er een aantal aanmeldmomenten voor de populaire regeling, waarvoor je vantevoren in een online wachtrij kan gaan staan. Volgens het UWV stonden dinsdag voor aanvang 300.000 mensen te wachten, twee keer zoveel als normaal.

De instantie zegt dat het door “een combinatie van een technische fout en grote drukte” is misgegaan. “Dat spijt ons enorm en daar bieden we nogmaals onze excuses voor aan”, zegt Ronald van Zijp, landelijk manager STAP bij UWV.

“We hebben uiteraard geprobeerd direct het probleem op te lossen, maar al vrij snel werd duidelijk dat dit niet ging lukken. We hebben het besluit moeten nemen om de openstelling te verplaatsen.”

Cadeautjes en snoepreisjes

Door de grote populariteit van de subsidie visten mensen afgelopen jaar vaker achter het net als ze een aanvraag wilden doen. De vorige aanvraagronde van het STAP-budget werd ook al uitgesteld, omdat het ministerie van Sociale Zaken eerst maatregelen wilde nemen tegen misbruik.

Opleiders deelden bijvoorbeeld cadeautjes uit of namen hun cursisten mee op reis. Dat mag volgens de nieuwe regels niet meer. Ook mogen opleiders voortaan niet meer dan 300 cursisten per jaar accepteren.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here