Aandelen ABN Amro en ING omlaag bij opening na redding Credit Suisse

0
40

NOS NieuwsAangepast

Aandelen van Nederlandse banken zijn vandaag lager geopend na het nieuws dit weekend over de redding van de noodlijdende Zwitserse bank Credit Suisse door concurrent UBS. Een half uur na het openen van de beurs stond het aandeel van ABN Amro op -6 procent, ING op bijna -9 procent.

In de uren daarna herstelden de koersen zich weer redelijk.

Pikant is overigens dat ABN Amro vandaag weer voor het eerst een notering heeft aan de AEX en dus meteen de waarde ziet dalen.

De beurs in Hongkong is vandaag gesloten met een verlies van ruim -2,6 procent. Die van Japan sloot ook op een kleine min. Wall Street gaat om 14.30 uur Nederlandse tijd open.

Medewerkers van Credit Suisse reageren aangeslagen op de overname van het bedrijf:

‘Denk dat er geen andere oplossing was’

Aandeelhouders van Credit Suisse moeten door de overname miljarden afschrijven. Dat maakt beleggers in de bredere financiële sector kopschuw. Credit Suisse verkeerde al langer in zwaar weer en dit verergerde na de val van de Amerikaanse Silicon Valley Bank.

Ondanks de relatief goedkope overname van Credit Suisse profiteert ook UBS niet. De aandelen van de grootste Zwitserse bank stonden zo’n 9 procent in de min rond 11 uur ‘s ochtends.

De goudprijs profiteert van onrust op de financiële markt: de prijs kwam vandaag voor het eerst in een jaar tijd weer boven de 2000 dollar uit. Goud wordt gezien als een veilige haven voor beleggers in onzekere tijden.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here