Albert Heijn en vakbonden gaan praten, schappen worden weer gevuld

0
41

NOS Nieuws

Albert Heijn en vakbonden FNV en CNV gaan hoogstwaarschijnlijk maandag weer aan tafel om te praten over een nieuwe cao voor distributiemedewerkers.

De supermarktketen richt zich eerst op het bevoorraden van de winkels. Hierbij wordt prioriteit gegeven aan de verse en veel verkochte houdbare producten. Vervolgens worden producten als schoonmaakmiddelen goed bevoorraad.

Het kan wel enkele dagen duren voordat alle lege schappen weer gevuld zijn, laat een woordvoerder weten. Vandaag beginnen de vrachtwagens van de eerder stakende distributiecentra weer te rijden, maar dit zal niet gelijk op het normale niveau zijn.

Nieuw voorstel

Gisteravond ontvingen de vakbonden een uitnodiging van Albert Heijn om weer te gaan praten. Het nieuwe voorstel zou een loonsverhoging van 10 procent omvatten voor de distributiemedewerkers. Ook zou het bedrijf een streep willen zetten door verslechteringen in de arbeidsvoorwaarden van nieuwe medewerkers.

Eerder deze week wezen de vakbonden nog een voorstel af van de supermarktketen.

De vakbonden laten weten optimistisch te zijn over de onderhandelingen en geen nieuwe stakingen te verwachten. Ook Albert Heijn hoopt dat ze er snel uitkomen, maar vindt het belangrijkste dat de partijen nu praten.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here