Apple verkoopt minder iPhones, maar wel meer accessoires en diensten

0
11
Een Apple-winkel in Californië

NOS Nieuws

Apple verkocht het afgelopen kwartaal minder iPhones, Macs en iPads. Daardoor ging de totale omzet van het techbedrijf voor het derde kwartaal op rij omlaag, die was afgelopen kwartaal omgerekend bijna 75 miljard euro. Volgens analisten komt de omzetdaling onder meer door de primaire levensbehoeften die de afgelopen tijd duurder zijn geworden.

Ook zien ze dat de vraag naar smartphones wereldwijd minder wordt. Het bedrijf verwacht volgend kwartaal betere resultaten, onder meer door scholieren die nieuwe producten kopen voor het schooljaar.

Wel verkocht Apple meer accessoires zoals Airpods. Ook ondersteunende diensten zorgden voor meer inkomsten, zoals reclames en streamingservices.

Amazon

Ook webwinkelconcern Amazon maakte zijn kwartaalcijfers bekend. In tegenstelling tot Apple zag het bedrijf de omzet wel stijgen, vooral de inkomsten uit advertenties stegen op jaarbasis. Dat schrijft het bedrijf toe aan de inzet van kunstmatige intelligentie. Daardoor kan Amazon gerichtere reclame aanbieden. Iets waar veel vraag naar is, zeggen analisten.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here