HomeEconomieBol.com stopt met verkoop van kangoeroeproducten, zoals hondenvoer

Bol.com stopt met verkoop van kangoeroeproducten, zoals hondenvoer

Bol.com stopt met de verkoop van kangoeroeproducten na een campagne van dierenbeschermingsorganisatie World Animal Protection. Bij de webwinkel worden via partners producten aangeboden waarin kangoeroe verwerkt zit. Dat gaat met name om dierenvoeding, laat een woordvoerder weten.

In Australië mag per jaar maximaal 10 tot 20 procent van de kangoeroes worden afgeschoten. Volgens het Australische ministerie van Landbouw ligt het werkelijke aantal gedode kangoeroes lager en wordt ongeveer 3 procent van de 50 miljoen kangoeroes in Australië per jaar afgeschoten voor vleesconsumptie. Volgens voorstanders van de jacht is dat nodig omdat de dieren onder meer gewassen bedreigen. De grootste afnemer van kangoeroeproducten is Europa.

De kangoeroejacht veroorzaakt volgens World Animal Protection echter enorm veel dierenleed. Een groot deel (tot 40 procent) van de schoten is volgens de organisatie niet dodelijk, waardoor de dieren een langzame en pijnlijke dood sterven. De dieren die kunnen ontkomen zijn regelmatig verminkt. Daarnaast worden jonge dieren achtergelaten of doodgeslagen omdat zij niets opleveren.

Aangepast assortiment

Partners van bol.com krijgen in de komende dagen een mail waarin het aangepaste beleid wordt uitgelegd. Zij krijgen “een datum door” om producten uit de webwinkel te verwijderen en hun assortiment aan te passen. De woordvoerder kan nog niet zeggen binnen welk tijdsbestek dat gaat gebeuren.

World Animal Protection meldt dat bol.com “een breed scala kangoeroeproducten aanbood”. Om hoeveel producten het gaat, weet de bol.com-woordvoerder niet precies. “Van wat ik heb gezien, zit het vooral in dierenvoer. Denk bijvoorbeeld aan hondensticks met kangoeroevlees erin.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

spot_img