HomeEconomieCoronamaatregelen steeds meer een worsteling voor kabinet

Coronamaatregelen steeds meer een worsteling voor kabinet

Volgens demissionair minister De Jonge verwacht het OMT een piek van 500 patiënten op de intensive care, in december. Dat is veel lager dan de piek van vorige winter, en dat komt volgens hem door de vaccinatiegraad. “Maar het is toch hoger dan we willen, de reguliere zorg moet ook kunnen doorgaan.”

De nieuwe maatregelen die vanaf zaterdag ingaan, hebben gevolgen voor iedereen, zowel gevaccineerd als ongevaccineerd. Het coronatoegangsbewijs zal op meer plaatsen getoond moeten worden, bijvoorbeeld bij deelname of bezoek aan amateursport en op terrassen.

Wetswijziging

Als de komende dagen de cijfers niet teruglopen, zal die lijst nog verder uitgebreid worden. Volgende week vrijdag, op 12 november, wordt de situatie opnieuw beoordeeld. Rutte: “Ons gedrag moet echt anders, anders zijn nieuwe maatregelen onvermijdelijk.”

Ondertussen bereidt het demissionaire kabinet een wetswijziging voor, die het mogelijk moet maken dat werkgevers hun personeel ook om een coronatoegangsbewijs gaan vragen, bijvoorbeeld in de horeca en de zorg. Die wetswijziging gaat nog wel een week of vijf duren, zei De Jonge. Verder denkt het kabinet aan maatregelen voor bepaalde gebieden waar de vaccinatiegraad te laag is.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

spot_img