HomeEconomieDilemma voor horeca-ondernemers: personeel wegsturen of niet?

Dilemma voor horeca-ondernemers: personeel wegsturen of niet?

Niet iedereen kiest ervoor om het personeel in dienst te houden. Zo bereidt Patrick Lehman, die een groot restaurant in Ruurlo heeft, het ontslag van bijna al zijn personeel voor. Hij gokt erop dat de vele studenten die voor hem werken weer terugkomen als de horeca weer volledig opengaat.

“Ik ga geen Sinterklaas spelen, terwijl de overheid nergens meer mee helpt”, zegt Lehman. “Als ik over een half jaar nog wil bestaan, moet ik actie ondernemen. Ik kan mijn personeelseden in december nauwelijks uren aanbieden. Daarom is mijn plan nu om ze naar de WW te begeleiden: dan hebben zij ten minste een uitkering en ik geen kosten meer.”

Dat gebeurt in goed overleg, zegt Lehman verder. “Alleen de koks blijven zeker. Daar is een schrijnend tekort aan, dus dat risico neem ik niet.”

‘Ontslag helpt niet’

Het plan van Lehman lijkt tot nu toe een uitzondering: volgens onder meer FNV en UWV zijn er nog geen signalen dat bedrijven op grote schaal werknemers ontslaan vanwege het ontbreken van de loonsteun. Ook Koninklijke Horeca Nederland (KHN) denkt dat dit niet gaat gebeuren.

“Voordat een ontslag formeel rond is, is het al 2022”, laat een woordvoerder weten. “Dat helpt nu niet. Wel kunnen bij enkele oproepovereenkomsten geen oproepen meer volgen. Een werknemer kan dan aanspraak maken op een WW-uitkering als hij aan de voorwaarden voldoet. Dat maakt het uitblijven van een nieuwe NOW-ronde extra zuur.”

Naast het ontbreken van loonsteun hebben horecaondernemers ook last van de vervroegde sluitingstijd (20.00 uur) die zorgt voor omzetverlies. Het kabinet heeft laten weten dat als de maatregelen na 4 december worden verlengd, er mogelijk wel een nieuwe ronde loonsteun komt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

spot_img