HomeEconomieGeen verdubbeling? 'Variabel energietarief stijgt volgend jaar met ruim 20 euro netto'

Geen verdubbeling? ‘Variabel energietarief stijgt volgend jaar met ruim 20 euro netto’

Mevrouw Burger uit Sprang-Capelle woont met haar man en vier kinderen in een huis dat niet goed geïsoleerd is. Onlangs kreeg ze van haar energieleverancier de vraag of ze de tarieven wilde laten vastzetten. Daar zou ze korting voor krijgen, maar haar nieuwe voorschot zou stukken boven haar huidige voorschot uitkomen. “Ik heb het niet gedaan. Ik vond het van de zotte zo’n hoog bedrag.”

Met het oog op de huidige verwachtingen is ze blij met die beslissing. “Dat zou wel een hele hoop schelen, maar ik moet het eerst maar eens zien. Mijn man is eenverdiener, we hebben twee pubers en twee kleine kinderen en we letten al op ons verbruik met bijvoorbeeld radiatorfolie. Ik hoop dat de prijzen in het voorjaar zakken en dat we niet zo’n koude winter krijgen.”

Het vaste contract van mevrouw Rijkers uit Zuid-Oost Brabant liep half oktober af en ze besloot dit keer voor variabele tarieven te gaan. “Omdat de prijzen hoog waren en als die zouden zakken, ik niet minder zou gaan zijn betalen.” Tot nu toe is ze blij met haar beslissing: ze betalen nu 10 euro minder dan een maand geleden. Ook proberen ze minder te verbruiken door bijvoorbeeld korter te douchen. “En ons huis is supergoed geïsoleerd.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

spot_img