Grote storing ING opgelost, mensen kunnen weer online bankieren

0
29

ANP

NOS NieuwsAangepast

De grote storing bij het online bankieren van ING Bank is verholpen. Klanten konden vanaf 10.00 uur gisterochtend niet inloggen op de app en de website, waardoor ze bijvoorbeeld geen geld konden overmaken, betalingen konden doen of hun saldo konden inzien. De storing duurde de hele dag. Rond 01.00 uur ‘s nachts meldde ING dat alle systemen weer werkten.

Volgens de bank was het misgegaan bij de gegevensuitwisseling tussen verschillende interne systemen. Het ging volgens ING niet om een DDoS-aanval van buitenaf, maar om een probleem met de interne systemen van de bank. Klanten konden nog wel contant geld opnemen en pinnen, ook met hun smartphone.

De bank zegt de situatie ontzettend vervelend te vinden voor klanten. “We balen er enorm van dat klanten last hebben gehad van de storing”, zegt een woordvoerder. “Ze hebben recht op een goed functionerende dienstverlening en die hebben ze niet gehad. Daar bieden we onze excuses voor aan.” ING zegt alle systemen de komende tijd extra goed in de gaten te zullen houden.

Thuiswinkel.org, de brancheorganisatie van webwinkels, zei gisteren van leden geen grote klachten binnengekregen te hebben.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here