hoe gaat het kabinet de begrotingspuzzel oplossen?

0
26

NOS NieuwsAangepast

Verschillende kabinetsleden voerden deze week druk overleg. Er werd gesproken over de voorjaarsnota, de klimaatplannen, de migratiecijfers en de ‘ereschuld’ die het kabinet wil inlossen aan Groningen. Veel lieten de bewindslieden niet los over wat er in de kamertjes werd besproken, maar duidelijk is wel dat voor alle kwesties flink wat geld nodig is. Hoe gaat het kabinet deze begrotingspuzzel oplossen?

Intussen werd er ook weer lang gedebatteerd over de stikstofaanpak en de oppositie probeerde fanatiek om de coalitiepartijen verder uit elkaar te spelen. Xander van der Wulp en Joost Vullings staan verder stil bij een stoet aan vertrekkende Kamerleden en de ‘razernij’ van minister Wiersma.

En in de wandelgangen aandacht voor een masterclass die werd gegeven in de Tweede Kamer over ChatGPT. Deskundigen kwamen de Kamer bijpraten: wat is het, wat kun je ermee en welke voor- en nadelen heeft deze nieuwe technologie?

Deze aflevering van De Stemming is hier te beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

Lang verhaal kort: elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here