HomeEconomieKabinet koopt met lockdown vooral tijd in strijd tegen omikron

Kabinet koopt met lockdown vooral tijd in strijd tegen omikron

De lockdown, die in ieder geval tot en met 14 januari duurt, creëert ruimte om de boostercampagne nu echt op gang te brengen. Maar het is volgens Rutte en De Jonge niet zo dat die zware maatregel nodig is om eerder gemaakte fouten goed te maken. “Andere landen, die wel eerder begonnen zijn met boosteren, zitten nu ook in de problemen”, zei Rutte. Als voorbeeld noemde hij het Verenigd Koninkrijk en Denemarken, waar eveneens zware maatregelen worden overwogen tegen omikron.

Toch ligt het uitnodigen van nieuwe jaargangen voor de boosterprik al een aantal dagen stil. Er is nog steeds niemand jonger dan 60 opgeroepen voor de prik, maar dat gaat vanaf aanstaande maandag veranderen, beloofde De Jonge. Volgens hem zijn nu eerst de 60-plussers uitgenodigd die korter dan 6 maanden geleden hun laatste prik hebben gehad. Daarna komt de rest van de volwassen bevolking aan de beurt. Rond 7 januari moet iedereen een afspraak kunnen hebben gemaakt.

Personeelsgebrek

De Jonge zou het tempo verder willen opvoeren. De vaccins zijn er, maar de remmende factor is de beschikbaarheid van personeel, maakte hij duidelijk.

“We zetten alles op alles om zo snel mogelijk zo veel mogelijk prikken te zetten”:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

spot_img