HomeEconomieLuxaflex-maker in buitenlandse handen na verkoop miljardair Sonnenberg

Luxaflex-maker in buitenlandse handen na verkoop miljardair Sonnenberg

De familie Sonnenberg heeft de publiciteit veelal geschuwd. In het persbericht over de verkoop geeft Ralph Sonnenberg geen verklaring voor de verkoop. Hij noemt 3G Capital een investeerder met een goede naam en een sterke partner voor de onderneming. De familie houdt 25 procent van de aandelen in bezit.

Achter 3G Capital zitten een aantal rijke families. Onder meer het geld van tennisser Roger Federer wordt ermee geïnvesteerd. 3G Capital maakte eerder één bedrijf van Kraft en Heinz. In 2017 deed het fonds een mislukte poging om Unilever over te nemen.

Recordjaar

De deal staat symbool voor het ongekende drukke jaar waarin er vele overnames zijn geweest. De Britse zakenkrant Financial Times berekende dat er in 2021 voor meer dan 5000 miljard euro aan overnames en fusies zijn geweest. Dat is een stijging van 64 procent ten opzichte van een jaar eerder en de sterkste groei sinds de jaren 90.

Verreweg de grootste deal was die tussen de Amerikaanse mediabedrijven WarnerMedia en Discovery waarmee 116 miljard was gemoeid.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

spot_img