‘Nog steeds fouten op kassabon Albert Heijn’

0
40

NOS Nieuws

Er staan nog steeds fouten op kassabonnen bij Albert Heijn. Dat zegt de Consumentenbond na nieuw eigen onderzoek.

De afgelopen jaren constateerde de Consumentenbond dat aanbiedingen van Albert Heijn, Jumbo en Plus vaak met een verkeerde prijs op de kassabon stonden. Met de bedrijven werd afgesproken dat de bonnen voortaan zouden kloppen. Ook zou bij een te hoge prijs op de bon het artikel gratis meegegeven worden.

Mystery shoppers

De bedrijven zouden mystery shoppers inzetten; onderzoekers die zich voordoen als klant en zonder dat het personeel dat weet de supermarkt bezoeken. Ook zouden borden met foute prijzen worden verwijderd.

Albert Heijn komt volgens de Consumentenbond niet over de brug met rapportages van de beloofde extra controles. Ook hangen er reclameborden in de winkel met prijzen die al sinds oktober niet meer kloppen. Kassamedewerkers blijken er niet altijd van op de hoogte te zijn dat een artikel gratis moet worden meegegeven als een klant wijst op een te hoge prijs op de bon.

Bij Jumbo zijn kassabonfouten volgens de Consumentenbond grotendeels verdwenen. De supermarktketen haalde veel prijsborden weg en deelde rapportages op filiaalniveau. Ook Plus haalde veel onjuiste prijsborden uit de filialen.

Verbeteringen

Albert Heijn zegt in een reactie op de bevindingen van de Consumentenbond dat het de afgelopen maanden verbeteringen doorvoerde. “Onze metingen laten zien dat de maatregelen effectief zijn en verkeerde prijzen nauwelijks meer voorkomen. Dit hebben we ook met de Consumentenbond gedeeld.”

“Klanten die een foutieve prijs signaleren krijgen het product altijd gratis mee”, zegt een woordvoerder.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here