Philips schrapt opnieuw duizenden banen, waarvan 1100 in Nederland

0
21

ANP

NOS NieuwsAangepast

Philips snijdt opnieuw fors in de organisatie. De komende twee jaar verdwijnen er wereldwijd nog eens 6000 banen, waarvan 1100 in Nederland. Dat heeft het medische technologiebedrijf bekendgemaakt bij de publicatie van de jaarcijfers.

Het bedrijf heeft vorig jaar een verlies geleden van 1,6 miljard euro. De nieuwe ontslagronde komt bovenop die van oktober vorig jaar. Toen werden er al 4000 banen geschrapt wereldwijd, waarvan 800 in Nederland. Daar komen nu dus in Nederland 1100 banen bij.

Met deze nieuwe aankondiging gaat er bij het bedrijf nu een streep door 10.000 arbeidsplaatsen.

Om de kosten te drukken is deze reorganisatie nodig, zegt het bedrijf. De nieuwe topman Roy Jakobs zat in oktober nog maar negen dagen op zijn post toen de ontslagen werden aangekondigd.

Philips kampt met grote problemen, vooral vanwege de grote terugroepactie van apneuapparaten. Miljoenen apparaten moeten wereldwijd worden teruggeroepen en vervangen vanwege loslatende schuimdeeltjes die mogelijk schadelijk zijn voor de gezondheid. Dat kost het bedrijf veel geld.

Eerder dit jaar schreef Philips al 1,3 miljard euro af op dat bedrijfsonderdeel vanwege een mogelijke schikking met Amerikaanse autoriteiten over die problemen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here