Rotterdam volgt met verbod op ‘dark stores’ flitsbezorging

0
66

Ook in Rotterdam zijn nieuwe ‘darkstores’ voor flitsbezorging voorlopig niet meer toegestaan. Sinds hun komst in de stad halverwege vorig jaar klagen buurtbewoners over geblokkeerde stoepen, verkeersonveiligheid en geluidsoverlast. Vorige week kondigde Amsterdam al een verbod aan op de komst van nieuwe darkstores.

Flitsbezorger Gorillas zegt “teleurgesteld en verbaasd” te zijn over de maatregelen van de gemeenten. “Wij blijven ons hoe dan ook constructief opstellen en gaan altijd met plezier met gemeenten in overleg hoe zaken beter kunnen. Komende tijd zullen wij ons daar extra hard voor inspannen.”

Concurrent Getir betreurt de maatregelen en wil ook met de gemeenten in overleg. “Wij kijken uit naar een open dialoog om de toekomst van de industrie vorm te geven.

Afgeplakte ramen

Omdat flitsbezorgdiensten beloven boodschappen binnen 10 minuten te bezorgen, liggen hun distributiecentra zo dicht mogelijk bij klanten, vaak midden in winkelstraten en woonwijken. De ramen van die centra zijn vaak afgeplakt.

De Rotterdamse gemeenteraad stemde vandaag in met het besluit om komend jaar te bekijken of en onder welke voorwaarden er nieuwe distributiecentra komen. “Met flitsbezorging op zich is niets mis, maar hoe het nu in de praktijk gaat is bloedirritant”, zegt wethouder Roos Vermeij.

Bewoners en winkeliers ervaren veel last van de darkstores:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here